جریان گولن؛ تکفیریهای کتشلواری(10)؛جاسوسی جماعت گولن برای آمریکا در پوشش مدارس دینی
ادامه پرونده گولن...
...
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فواد آونی، روزنامه نگار و پژوهشگر شناخته شده ترکیه با انتشار مقالاتی تحت عنوان «جماعت گولن و ایران هراسی» به بررسی ابعاد مختلف جریان گولن در ترکیه و جهان اسلام پرداخته است.
آونی در مقالات خود با بیان این که اصلیترین حربه مورد استفاده جماعت در برابر رقبا و دشمنان خود استفاده از توان رسانهای بسیار بالای خود است؛ مینویسد: بهتر است ابتدا به میزان بزرگی شبکه رسانهای این گروه توجه داشته باشیم که شامل شبکههای تلویزیونی سامان یولو، ابرو، مهتاب، یومورجوک، دنیا، ام سی، ایرماک، تونا شاپینگ؛ شبکه های رادیویی بورچا، سامان یولو هابر، مهتاب، کره، اس تی وی؛ آژانس رسانه ای جهان؛ روزنامه زمان که علاوه بر ترکیه در 20 کشور با زبانهای آن کشورها منتشر میشود؛ مرکز پخش فرهنگی جهان و بیش از 30 موسسه انتشاراتی و مطبوعاتی میشود که حجم مالیای بیش از 100 میلیارد دلار را به خود اختصاص میدهد. اما سوال اصلی این است که جماعت از کدام راهها توانسته است حجم مالی چشمگیر 100 میلیارد دلاری را برای فعالیتهای رسانهای خود جذب کند؟
وی برای پاسخ به این پرسش بهترین راه را نگاه به تاریخچه تشکیل این جریان میداند و مینویسد: این جریان جریانی است که در سالهای دهه 1960 با نظر ناتو و حمایت و نظارت ایالات متحده برای مقابله در برابر اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد. اما بعدها با کاهش خطر کمونیسم نه تنها ماموریتهای این جریان پایان نیافت بلکه ماموریتهای جدیدی برای آنها تعریف شد. ماموریت جدید این جریان مقابله با موج های انقلابی بود که در کشور همسایه، یعنی ایران به وقوع پیوسته بود و همه توجههای جهانی را به خود جلب کرده بود. از این رو ماموریت فعالیتهای برون مرزی نیز به جماعت گولن داده شد.
وی ادامه میدهد: این ماموریتها نه برای این که این جریان توانسته بود لیاقت خوبی از خود نشان دهد بود، بلکه با توجه به تبعیت تمام آنها از کارفرمایانشان، این بار سازمان سیا رهبری امر را بر دست گرفته و نقشه های لازم را ارائه میداد. البته این نکته پنهانی نیست و هر کسی در ترکیه که سررشتهای در کارهای اطلاعاتی داشته باشد، از این مسئله آگاه است. این امر تا به حدی آشکار شد که روسیه به دلیل این که مدارس این جریان در آن کشور با نام ترکیه برای سازمان سیا فعالیت میکردهاند دست به تعطیلی این مدارس زد.
وی ادامه می دهد: در شرایط کنونی مقابله با ایران و انقلاب اسلامی اصلیترین دلیل حیات و تداوم فعالیت این جماعت است. آمریکا پس از طرح کمربند سبز در دهه 1960، طرح اسلام معتدل را در 1980 کلید زد و بعدها نیز طرح خاورمیانه بزرگ مطرح شد که این جماعت باید در این طرحها همکاری کنند. آمریکا اصلیترین وظیفه را در طرح خاورمیانه بزرگ متوجه نهادهای غیردولتی و تشکلهای تحت حمایت خود کرده است.
آونی میافزاید: اولویت اول برای فعالیت جریان گولن، آسیای میانه بود. بر اساس اسنادی که اکنون در دست است فتح الله گولن سالها پیش از آغاز فعالیت جریان در آن کشورها گفته بود که آسیای میانه بازار ماست و ما باید استپهای آنجا را در دست خود بگیریم. هم چنین در اسناد دولتی که پیش از حزب حاکم قدرت نوشته شده است به روشنی آمده است که این جریان یک NGO آمریکایی است و فتح الله گولن که تحصیلات را هم به اتمام نرسانده است و حجم مالی جریان او توجه همه را به خود جلب کرده است، در رأس آن قرار دارد.
این پژوهشگر ترک ادامه میدهد: در واقع طرح آن بود که فتح الله گولن، شیخ الاسلام طرح خلافت اسلامی آمریکا معرفی شود. سالها پیش ندیم شنر، روزنامه نگار ترکیه ای در تحقیقاتی که درباره این جریان انجام داده بود نوشته بود که این جریان به طرز قابل توجهی تحت حمایت آمریکا است. البته اگر او هم نمینوشت اکنون بسیار آشکار است که این جریان همواره تحت حمایت آمریکا بوده است چرا که تنها نهاد دینیای که توانست از کودتای نظامی آمریکایی 28 فوریه جان سالم به در ببرد این جریان است.
وی میافزاید: اکنون با در نظر گرفتن این مسائل است که متوجه میشویم دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه چه اشتباه بزرگی در مورد مقاومت در برابر دخالت سازمان امنیت ملی روسیه در مورد رابطه و مکاتبات مدارس این جریان با سازمان سیا انجام داد. جریانی که اکنون برای تحت فشار دادن شخص نخست وزیر از افشا هر گونه تصویر و صوت و اطلاعات در مورد او و اطرافیانش خودداری نمیکند.
خدا لعنتشون کنه
.............................
ب من سر ب زن هیات داتش اموزی